Ga naar de inhoud

Chef kok inhuren aan huis en zelf een diner of lunch organiseren in tijden van lockdown?

chef-kok-aan-huis-inhuren-kok-thuis-diner-antwerpen

lockdown

Met de wereldwijde pandemie is ons leven compleet verandert. Door social distancing is de horeca begrijpelijkerwijze moeten sluiten maar natuurlijk heeft dit een impact op de levensstijl van mensen. Een cafeetje in het weekend of een restaurantbezoek als je niet wilt koken ‘s avonds behoren niet meer tot de mogelijkheden.
 
Welke  impact heeft dit op de mensen en. wat zijn de alternatieven ?
 
De grootste impact is natuurlijk de sluiting van de horeca. Mensen kunnen niet meer op restaurant en op café. Hoewel dit een grote negatieve impact heeft op sfeer en gezelligheid, is de impact op onze gezondheid mogelijk wel positief. Minder cafébezoeken resulteert in minder consumptie van alcohol en ook in minder opname van calorieën. Bovendien kijken restaurants niet naar dat klontje boter meer of minder: de smaak moet immers goed zijn! Een mogelijk negatief neveneffect is wel dat als je veel thuis bent je je wat minder gaat voelen of verveeld. Grijpen naar (ongezond) eten of alcohol kan hieruit resulteren!
 
Voor mensen die naar bewust gezonde eetgelegenheden gingen, is het ook een gezondheidsramp. Zij zien hun geliefkoosde restaurant immers sluiten.  Deze mensen moeten hopen dat dit restaurant een delivery organiseert of zij moeten op zoek naar alternatieve mogelijkheden. 

 

Alternatieven

 
Deze zijn:
 
1. Afhaling
 
De cultuur in Vlaanderen qua afhaling is zeer fastfood-achtig. Je moet echt al heel bewust naar ergens gaan om niet iets ongezonds te eten. Dit kost dus wel wat opzoekwerk.
 
2. Zelf koken
 
Het voordeel is dat het goedkoper is dan op restaurant te gaan en dat je gezond kan koken. Je moet hier enkel natuurlijk wel wat kennis en expertise voor hebben.  Vaak denken we bijvoorbeeld dat iets gezond is, maar als je de bestanddelen van de voeding nauwkeurig checkt is helemaal niet het geval! 

Het nadeel van zelf koken is natuurlijk dat je het altijd zelf moeten doen en dat je vaak in herhaling treedt omdat je vaak de gemakkelijkste weg en daarom dezelfde gerechten gaat koken.
 
3. Bien Cuit
 
Je kan ons natuurlijk aan huis laten komen of delivery bij ons doen! Zo kan je eens afwisselen en heb je ineens een gezonde portie binnen. Zeker in deze tijden waarin we gezond moeten zijn om een eventuele virusaanval te weren, letten wij extra op de voeding die wij voor jullie bereiden!