Ga naar de inhoud

Waarom een kok aan huis?

chef aan huis bestellen

Redenen

Waarom niet zelf alles voorbereiden als je een familiefeest hebt, vragen sommige mensen mij.

Tijdens het jaarlijkse kerstmaal met mijn familie, stond mijn moeder steevast in de keuken. Een mooi servies, een mooi tafellaken en vooral het eten moest geweldig zijn. Mijn vader en wij – de kinderen – werden ingeschakeld en moesten ons gedragen als opgeleide maîtres d’hotel (wat we natuurlijk niet waren).

Mijn moeder was aan het einde van de avond op en ze had er zelf niets aan gehad. Op naar volgend jaar!

Ik denk dat dit verhaal de grootste reden is om iemand in te huren om je feest van culinaire hoogstandjes te voorzien.

Mensen kunnen zich niet specialiseren in alles. laat het over aan mensen die er dagelijks mee bezig zijn om je kans op slagen en je welbevinden op het feest te maximaliseren! Bovendien zit je thuis in je eigen privé-restaurant.

Je genodigden jaar na jaar min of meer hetzelfde voorschotelen (je hebt vaak 1 of 2 signature dishes) wordt ook op een gegeven moment een beetje saai. Een nieuwe wind doen waaien op je familiefeest, iedereen zal er enthousiast over zijn. Je kan immers al je wensen en voorkeuren vantevoren aan ons meedelen zodat je niet op verassingen komt te staan.

Heb je dus een privé-feest (trouwfeest/huwelijk, communie, lentefeest, afstuderen, verjaardagsfeest, …) of heb je iets te vieren met het bedrijf of het werk? Huur een chef aan huis in en ontzorg jezelf zodanig je ten volle kan genieten van het feest!

Kosten

Kost dat dan veel zo een thuiskok? Alles hangt af van je wensen. Op restaurant gaan doe je ook niet gratis. Wel is het zo dat een kok aan huis toegang heeft tot grootwarenhuizen waar particulieren geen toegang tot hebben. Dit drukt de prijs al in tegenstelling tot het allemaal zelf te kopen. Je gewonnen tijd krijg je er gratis en voor niets bij.

Een 7 gangenmenu kost natuurlijk meer dan een 3 gangen menu. Wij van Bien Cuit garanderen dat we een redelijke meerwaarde vragen aan onze klanten zonder te profiteren. 

Nazorg

Naast het kookgedeelte, het voorzien van servies en eventuele bediening, heb je ook veel minder opkuis. Het servies wordt terug meegenomen, de keuken terug opgekuist. Na een fijn feest je huis of locatie terug op orde brengen, is een angel die je er liever zelf niet uithaalt.

Hopelijk tot snel in de keuken van u en van ons!